Източник: Narod.bgСтроителните предприемачи Динко и Йордан Диневи, за разлика от много

...
Източник: Narod.bgСтроителните предприемачи Динко и Йордан Диневи, за разлика от много
Коментари Харесай

Кои са богаташите с най-скъпи яхти в България

Източник: Narod.bg

Строителните предприемачи  Динко и Йордан Диневи , за разлика от доста други богаташи, в никакъв случай не са крили, че имат яхти. Още преди години те побеждават с влиятелния бранд „ Ферети ”. Морското им украшение е дълго 25 метра, а цената му е над 4,5 млн. евро.

Щастието не се купува с пари, само че можеш да купиш яхта която да те води до него. Тази мисъл се приписва на Джони Деп, а от дълго време е известно, че  плаващите дворци са нещо доста повече от скъпа играчка или сбъдната фантазия. Елитен транспортен съд е и доста добра инвестиция.

Казват, че половината от яхтите в Европа принадлежат на британци. В България обаче през последните години също се следи огромен интерес към първокласните лодки. От екзотика те от ден на ден се трансформират в общоприетоо забавление за заможните хора. Седмица на яхта в морето, споделят, че излиза колкото отмора в първокласен хотел, само че пък е надалеч по-вълнуващо.

Нова лодка „ Cranchi ” за 39 600 лв., да вземем за пример, си е купил някогашният вътрешен министър Богомоли Бонев.  Той обаче е продал различен образец от същия бранд за 100 000 лв. през 2018 година Сделките са маркирани в последната имотната декларация на неговата брачна половинка депутатката Нона Йотова.  Богомил Бонев е един от близо 3000-те заможни българи, притежатели на плавателни съдове. Поне подобен е броят на тези, които са ги записали в Морската администрация. Според специалисти във високия клас яхти най-търсените са сред 70 и 85 фута, нови или най-вече тригодишни. Те костват от 1,6 до 4 млн. евро. Търсят се и плаващи дворци над 30 метра, като техните цени започват от 7 млн. евро. Разбира се, някои от тези лодки са бизнес инвестиция. По Черноморието такива яхти се търсят за сватби и разнообразни празненства.

Иначе всяко лято първокласните морски „ играчки ” събират погледите и въздишките на туристите по морските пристанища.

 

Разбира се, плаващите „ вили ”, дебаркирали по курортите из Черноморието, са надалеч от блясъка на яхтите в скъпите пристанища по Ривиерата, Сардиния, някои от гръцките острови, само че има и такива екземпляри, които леко се приближават до тях. Запознати прецизират, че най-скъпите яхти, чиито притежатели са българи, са оставени на котва по първокласни дестинации из целия свят и даже не са се появявали в Черно море.  

Строителните предприемачи  Динко и Йордан Диневи , за разлика от доста други богаташи, в никакъв случай не са крили, че имат яхти. Още преди години те побеждават с влиятелния бранд „ Ферети ”. Морското им украшение е дълго 25 метра, а цената му е над 4,5 млн. евро и има джакузи на палубата. Друга екстра е, че има система за понижаване на половина на страничното люлеене. При това този модел е единствено една от лодките им за морски пътешествия. Преди години Диневи купуват и яхтата на убития необут на ВИС Георги Илиев. Когато той я придобива, цената й е 3 млн. евро. Дълга 24 метра, има две палуби и четири първокласни каюти, само че Мая Илиева се разделя с нея. Яхтата е била на пристанището край Слънчев бряг и през август 2005 година, когато Георги Илиев е разстрелян показно пред дискотека „ Мултиплейс ” в курорта. Туристическите босове братя Диневи преди години построиха и пристанище за скъпите лодки –
„ Марина Диневи ” в Свети Влас, което може да побере до 300 яхти.

Бизнесменът Румен Гайтански-Вълка,

който кара от години най-скъпите коли в България, споделят, че има и най-луксозната яхта. Тя била дълга към 40 метра, само че е закотвена  някъде из Средиземно море. Скъп модел яхта има и строителният бизнесмен от Несебър Чавдар Александров, който е изкушен от морските спортове и до неотдавна управлява федерацията по ветроходство. Според осведомени неговата лодка е дълга 32 метра и също има джакузи на горната палуба. Той обаче също не я е закотвил в българско пристанище. Преди време я държал в Дубай, а след това я оставил в Средиземно море.

Христо Стоичков  също има яхта, само че тя била по-малка, единствено 13 метра. Носи името „ Принцеса Мариана ” в чест на брачната половинка му.
Запален яхтсмен е и някогашният образован министър Даниел Вълчев. Той обаче употребил яхтата на брат си.
От години се знае, че огромен фен на яхтите е почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. При това също не се криеше, а беше оставил лодката си на пристанището в Созопол.

Друг притежател на лукзозна яхта е предприемачът Валентин Златев. Той обаче я е подарил на брачната половинка си Люба, споделят осведомени.  Плаващият замък е дълъг над 50 метра, има два басейна, джакузита, фитнес център, седем бани, всевъзможни улеснения, плюс каюти за личния състав, настояват специалисти.

Една от най-скъпите яхти в България е благосъстоятелност на морските вълци от компанията ТИМ – Марин Митев и Иво Каменов . Те също не я държат в конспиративност, а още преди години я демонстрираха във водите край Какао бийч в Слънчев бряг. Дори се смята, че лодката на застрахователната компания „ Армеец ”, която е от марката „ Ферети ”, е най-скъпата в България – за над 16 млн. евро. Под борда й имало супермощна моторница и два джета.

Милкана и Мирослав Станев, дъщерята и зетят на оперната прима Александрина Милчева  преди години събират погледите в Балчик с яхтата си, наречена „ Скития ”. Тя е дълга 14 метра. Сред шоумените също има фенове на „ яхтинга ”. Техен почитател е Слави Трифонов, а Денис Ризов пък има документ за капитан.

Да не пропуснем и известните ценители на лукса – семейство Евгения и Николай Баневи.  След като прекарват летата в „ Русалка ” естествено е да имат и яхта. Впрочем още на сватбата им техните кумове Весела и Димитър Барбукови им подаряват 10-метрова яхта, а Баневи им връщат жеста с алено „ Ферари ”. Сега обаче яхтата на подсъдимите приватизатори е разказана от Комисията по конфискациите.

Друга потънала в мрака ценителка на морските дворци е Ружа Игнатова, която се търси от ФБР за финансови измами.  Преди години, когато се представяше наляво-надясно за най-успешната бизнесдама надали не в цяла Европа, тя закотви  40-метровата си лодка „ Давина “ на Морската гара в Бургас. Казват, че яхтата й коствала 15 млн. евро. Според източник на „ Уикенд ”, сега яхтата е в Дубай и се изгода от изтъкнат под земята необут.

В цялостна тайнственост са обгърнати и имената на тези петима огромни български новобогаташи, които преди време си купуват лодки, известни с ред ценителите като „ яхтите на Джеймс Бонд ”. Трудна е да се засекат кои са, тъй като не закотвят първокласните си придобивки на нашите пристанища, а избират Средиземноморието.
Експерти споделят, че мнозина от заможните българи първо  наемат яхти, а по-късно се пристрастяват към почивката върху вълните и си купуват морските „ вили ”.

Въпреки че лодките, регистрирани в България, стават от ден на ден, притежателите им избират да ги закотвят най-много в околните гръцките пристанища. Нищо че у нас има и остарели, и нови яхтени марини – в Балчик, Несебър, Созопол, Златни пясъци, Сарафово, Поморие, Черноморец и други Гърция обаче остава надалеч по-предпочитана, тъй като предлага по-интересни направления за морски пътешествия. Освен това страната предлага по-облекчени откъм администрация процедури, а също и много по-ниски цени. У нас годишната аренда е от 750 до над 2500 евро. Затова в гръцките пристанища из Халкидики до 30% от закотвените яхти били български. Средиземноморието също е измежду обичаните дестинации за нашите яхтаджии. Освен всички други улеснения,  там сезонът продължава по-дълго, в сравнение с в Черно море. Каквото и да си приказваме, прав е Джони Деп. Трудно е да се види на яхта печален и трагичен човек.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР